Investeerders Visum (E)

Het E-visum is misschien wel het meest onderbenutte niet-immigrante visum dat beschikbaar is voor mensen die graag willen ondernemen in de Verenigde Staten. Het E-visum kan net zo effectief zijn als andere type visa. De E-categorie is ontworpen voor ondernemers, bedrijfsmanagers en werknemers die voor langere periodes in de Verenigde Staten moeten blijven vanwege bedrijfsactiviteiten in de Verenigde Staten en in het verdragsland (E-1) of vanwege het vertegenwoordigen van een aanzienlijke investering in de Verenigde Staten (E-2). Een buitenlander kan een E-visum aanvragen bij het Amerikaanse consulaat in eigen land of in de Verenigde Staten. Omdat het gehele proces buiten de Verenigde Staten kan worden afgehandeld, kan dit visum voor sommige aanvragers wellicht een logischere keuze zijn.

Bovendien heeft het E-visum vele andere voordelen ten opzichte van andere niet-immigrantenvisa. Ten eerste geldt er voor het E-visum geen jaarlijkse maximum aan aanvragen die in behandeling worden genomen, in tegenstelling tot het H1B visum, dat zijn quotum ruim voor het einde van het jaar bereikt. Ten tweede zijn er geen tijdslimieten van toepassing, in tegenstelling tot de L- en H-visa, wat betreft de duur van het verblijf in de Verenigde Staten onder het visum. De initiële toegestane periode om onder de E-status in de Verenigde Staten te mogen blijven verschilt per land, maar is maximaal vijf jaar, dit is tevens de termijn dat van toepassing is voor mensen met de Nederlandse nationaliteit en dit kan onbeperkt worden verlengd, zolang er door de statushouder wordt aangegeven dat hij of zij na verloop van het visum de Verenigde Staten zal verlaten. Ten derde heeft het E-2 visum geen vastgesteld investeringsminimum, dat wil zeggen, het bedrag dat nodig is om een levensvatbare onderneming te creëren. Dit maakt het E-2 visum een van de flexibelere visa om aan te vragen.

Steve Maggi staat cliënten van over de hele wereld bij en heeft succesvolle E-visumaanvragen bij Amerikaanse ambassades in Europa, Zuid-Amerika en Azië. Ondanks dat de E-visumvereisten complex zijn, is een legitieme applicatie, ondersteund door een solide businessplan, meestal succesvol.

Het is belangrijk om op te merken dat burgers met bepaalde nationaliteiten mogelijk niet in aanmerking komen voor de E-1 of E-2, afhankelijk van het feit of er al een bestaande bilaterale handelsovereenkomst met de Verenigde Staten bestaat of niet. Burgers met de Nederlandse nationaliteit komen wel in aanmerking voor het E-visum. Mocht er sprake zijn van een nationaliteit van een land waarmee geen bilaterale handelsovereenkomst is afgesloten dan zijn er wellicht andere mogelijkheden, zoals het L-1 visum.

Ik werd geholpen door SMA tijdens het aanvragen van een E2-visum. SMA was heel behulpzaam tijdens het hele proces. In het begin hielpen ze me met kostbare tips over het businessplan en ze gaven me altijd een goed gevoel toen we verder gingen met mijn zaak. We kregen een moeilijke tijd in het interview op de ambassade in Rome door een persoon die leek alsof ze vastbesloten was alle petities te weigeren en we werden verzocht om aanvullende rapporten te maken waarin mijn activiteiten werden vastgelegd. SMA nam de controle over en in minder dan een week werden we opgeroepen voor een tweede interview en kregen we ons visum. Ik kan zeker zeggen dat ze weten wat ze doen en de immigratiewet binnenstebuiten kennen. Ik raad SMA aan aan iedereen die op zoek is naar de beste immigratieadvocaten op de markt.

Rocco Alberto Baldassarre

Ik raad Steve Maggi en SMA Law Firm ten zeerste aan. Steve heeft me geholpen om mijn E-2 Visa te verkrijgen onder tijdsdruk en gecompliceerde omstandigheden. Zijn begeleiding, ondersteuning en ervaring waren van het grootste belang om in relatief korte tijd positieve resultaten te behalen. Steve is niet alleen een geweldige en goed geïnformeerde Law-professional, maar ook een geweldige persoon die echt om zijn klanten geeft.

Ruben Ayala

Ik heb niets dan lofbetuigingen voor Steve Maggi en zijn team bij SMA Law Firm. Steve heeft me geholpen met het bedenken en uitvoeren van een soepele overgang van de ene werkgever naar de andere. Het team hielp bij het voorbereiden van documentatie voor mijn E3-visumafspraak bij een Amerikaans consulaat in Australië. Al mijn telefoon- en e-mailvragen werden snel en uitgebreid beantwoord. Ik beveel Steve en de bemanning van het advocatenkantoor SMA van harte aan, ze hebben me gerust laten weten dat ik in goede handen was.

Conrad Benham

Ik heb net mijn E2-beleggersvisum ontvangen. Steve hielp me door het hele proces heen, van investeren tot opstarten, om ervoor te zorgen dat alles correct werd gedaan. Hij is zeer professioneel en zorgt voor mensen. Hij is iemand die je 100% kunt vertrouwen en ik raad hem ten zeerste aan als immigratie-advocaat. Dankbaar dat er zulke mensen zijn.

Lars Ivar Kristianslund

Steve Maggi en zijn team bij SMA Law firm zijn zeer deskundig en professioneel. ons werd door andere advocaten verteld dat dit een langdurig en tijdrovend proces was, maar we moesten een zeer korte, strakke deadline toepassen, zodat we een betere oplossing nodig hadden dan wat ze aanboden. We werden doorverwezen naar Steve als zijnde groot in het bedenken van creatieve en effectieve oplossingen, dus huurden we hem in. Dankzij zijn begeleiding en hard werk, toewijding en professionaliteit konden we binnen een paar korte weken een compleet pakket indienen en onze korte deadline halen, en we slaagden erin om onze E-2 status goedgekeurd te krijgen in een recordbrekende dag ! Nu kunnen we ons bedrijf runnen en in de VS leven dankzij SMA!

Emad Aziz

Neem vandaag nog contact met ons op!