L-1 Visa voor uitgezonden managers en specialisten

Voor klein- en middelgrote bedrijven die wensen hun bedrijf uit te breiden naar de Verenigde Staten, kan het Intra-Company Transfer visum (L-1) vaak de oplossing zijn. Met een L-1 visum kan een buitenlands bedrijf met een startup in de Verenigde Staten, een manager of een gespecialiseerde werknemer overbrengen naar de Verenigde Staten om het bedrijfsuitbreidingsplan uit te voeren. Dit visum kan constant worden verlengd tot een maximumtermijn van zeven jaar en kan daarnaast dienen al een opstap naar een Green-Card.

Om in aanmerking te komen voor een L-1 visum, moet er een aantal vereisten voldaan worden. Ten eerste moet het gaan om leidinggevende, managers of werknemers met gespecialiseerde kennis. Ten tweede moet de persoon op dit moment minimaal een jaar werkzaam zijn bij het bedrijf of in de afgelopen drie jaar minimaal een jaar werkzaam zijn geweest bij het bedrijf. Het Amerikaanse bedrijf moet gerelateerd zijn aan, oftewel een rechtsverhouding hebben met, het bedrijf dat in de Verenigde Staten is opgezet. Het Amerikaanse bedrijf treedt op als sponsor voor het visum. Deze geldige rechtsverhoudingen omvatten dochterondernemingen, aangesloten ondernemingen, joint-venture partners. Om startende ondernemingen optimaal van dienst te kunnen zijn, helpt SMA bij het opzetten van het Amerikaanse bedrijf, opstellen van wettelijke operationele documenten en biedt hulp bij het opstellen van het bedrijfsplan indien daar hulp bij nodig is, aangezien het indienen van een bedrijfsplan een vereiste is. Vervolgens helpt SMA met de visumaanvraagprocedure. Zodra de begunstigde zijn of haar visum heeft ontvangen, biedt SMA juridische vertegenwoordiging en advies over zakelijke aangelegenheden.

Ook voor reeds gevestigde multinationals die een beleid van internationale roulatie van personeel op managementniveau hebben of werknemers met gespecialiseerde kennis wensen te verplaatsen vanwege de opening van nieuwe kantoren of de installatie van nieuwe technologieën te implementeren of bij te staan, biedt SMA hulp aan.

Neem vandaag nog contact met ons op!

Ik werd geholpen door SMA tijdens het aanvragen van een E2-visum. SMA was heel behulpzaam tijdens het hele proces. In het begin hielpen ze me met kostbare tips over het businessplan en ze gaven me altijd een goed gevoel toen we verder gingen met mijn zaak. We kregen een moeilijke tijd in het interview op de ambassade in Rome door een persoon die leek alsof ze vastbesloten was alle petities te weigeren en we werden verzocht om aanvullende rapporten te maken waarin mijn activiteiten werden vastgelegd. SMA nam de controle over en in minder dan een week werden we opgeroepen voor een tweede interview en kregen we ons visum. Ik kan zeker zeggen dat ze weten wat ze doen en de immigratiewet binnenstebuiten kennen. Ik raad SMA aan aan iedereen die op zoek is naar de beste immigratieadvocaten op de markt.

Rocco Alberto Baldassarre

Ik raad Steve Maggi en SMA Law Firm ten zeerste aan. Steve heeft me geholpen om mijn E-2 Visa te verkrijgen onder tijdsdruk en gecompliceerde omstandigheden. Zijn begeleiding, ondersteuning en ervaring waren van het grootste belang om in relatief korte tijd positieve resultaten te behalen. Steve is niet alleen een geweldige en goed geïnformeerde Law-professional, maar ook een geweldige persoon die echt om zijn klanten geeft.

Ruben Ayala

Ik heb niets dan lofbetuigingen voor Steve Maggi en zijn team bij SMA Law Firm. Steve heeft me geholpen met het bedenken en uitvoeren van een soepele overgang van de ene werkgever naar de andere. Het team hielp bij het voorbereiden van documentatie voor mijn E3-visumafspraak bij een Amerikaans consulaat in Australië. Al mijn telefoon- en e-mailvragen werden snel en uitgebreid beantwoord. Ik beveel Steve en de bemanning van het advocatenkantoor SMA van harte aan, ze hebben me gerust laten weten dat ik in goede handen was.

Conrad Benham

Ik heb net mijn E2-beleggersvisum ontvangen. Steve hielp me door het hele proces heen, van investeren tot opstarten, om ervoor te zorgen dat alles correct werd gedaan. Hij is zeer professioneel en zorgt voor mensen. Hij is iemand die je 100% kunt vertrouwen en ik raad hem ten zeerste aan als immigratie-advocaat. Dankbaar dat er zulke mensen zijn.

Lars Ivar Kristianslund

Steve Maggi en zijn team bij SMA Law firm zijn zeer deskundig en professioneel. ons werd door andere advocaten verteld dat dit een langdurig en tijdrovend proces was, maar we moesten een zeer korte, strakke deadline toepassen, zodat we een betere oplossing nodig hadden dan wat ze aanboden. We werden doorverwezen naar Steve als zijnde groot in het bedenken van creatieve en effectieve oplossingen, dus huurden we hem in. Dankzij zijn begeleiding en hard werk, toewijding en professionaliteit konden we binnen een paar korte weken een compleet pakket indienen en onze korte deadline halen, en we slaagden erin om onze E-2 status goedgekeurd te krijgen in een recordbrekende dag ! Nu kunnen we ons bedrijf runnen en in de VS leven dankzij SMA!

Emad Aziz