Immigrant Investor Visa EB-5, US Investor Visa

De Amerikaanse Immigratiewet van 1990 heeft een type immigrantenvisum gecreëerd dat beschikbaar is voorinvesteerders die $ 1 miljoen in een bedrijf in de VS kunnen investeren. Een voorwaarde is wel dat het bedrijf ten minste 10 Amerikaansefulltime werknemers in dienst neemt, met uitzondering van de belegger en zijn of haar familieleden en anderen die mogelijk in de VS verblijven op niet-immigrerende visa zoals een H-1B. Personen die in aanmerking komen voor dit type immigrantenvisum, dat algemeen bekend staat als een EB-5-visum, kunnen permanent in de VS verblijven en kunnen ook hun echtgenoten en kinderen die jonger dan 21 jaar zijn op het moment van de eerste aanvraag (gezamenlijk “de Afhankelijke investeerders “) meenemen. Een belegger die in aanmerking komt voor een EB-5 Visa, dient aanvankelijk een aanvraag in bij het United States Citizenship and Immigration Services (“USCIS”) met een I-526USCIS-formulier.

Als USCIS de form I-526 goedkeurt, dan komen de belegger en de Afhankelijke investeerders in aanmerking om in aanmerking te komen voor een voorwaardelijk permanent verblijf in de VS, en zij ontvangen dan een “green card” en deze is twee jaar geldig. Binnen een periode van 90 dagen voor het einde van deze voorwaardelijke permanente verblijfsstatus, dient de belegger bewijsmateriaal in te dienen bij USCIS met het I-829 USCIS-formulier waarin wordt vastgelegd dat aan de volledige vereiste investering is gedaan en dat 10 banen zijn gecreëerd of zullen worden gemaakt binnen een redelijke tijdsperiode. Als USCIS het formulier I-829 goedkeurt dan komen de investeerder en de afhankelijke personen van de belegger in aanmerking om de voorwaarden op die kleven aan hun permanente verblijfplaats te laten vervallen en een “groene kaart” te ontvangen, deze kanonbeperkt worden verlengd. Na nog eens drie jaar komen de investeerder en de afhankelijken van de investeerder in aanmerking om, indien zij dat wensen, een aanvraag in te dienen om burgers van de Verenigde Staten te worden.

Hoewel succesvolle EB-5-aanvragen in de periode 1990-2006 beperkt waren, hebben de economische uitdagingen waarmee de VS worden geconfronteerd, en met name de aanhoudende werkloosheid op veel gebieden, geleid tot wijzigingen in zowel de structuur van het programma als het aantal immigrantenvisa uitgegeven.Eenvan die veranderingen is het bedrag dat moest worden geïnvesteerd. Hoewel het basisbedrag dat vereist is om te investeren $ 1 miljoen blijft, kan dat bedrag worden teruggebracht naar $500.000 als de investering wordt gedaan in een “Gerichte Werkgelegenheidsruimte” (“TEA”), ofwel een landelijk, dunbevolkte bewoonde regio of een van relatief hoge werkloosheid. De vaststelling of een locatie binnen een TEA valt als gevolg van werkloosheid wordt in de praktijk in het algemeen bepaald door de regering van de lokale staat; de meeste toepassingen worden nu in een TEA gemaakt.

Immigranten die zich kwalificeren via een regionaal centrum hoeven niet aan te tonen dat hun specifieke investering 10 banen heeft opgeleverd, maar kunnen in plaats daarvan een economenrapport gebruiken dat het effect van hun investering, in combinatie met dat van de andere regionale centrumaanvragers die in een project, genereerde 10 of meer banen per belegger. Een andere verandering was het aantal applicaties en hun succesniveau. Het aantal ingediende EB-5-visa aanvragen is dramatisch toegenomen: in 2007 werden minder dan 800 aanvragen ingediend; in 2010, 1885; in 2011, 3,463 en in 2012 is er naar schatting 6.200. Het goedkeuringspercentage voor personen die het oorspronkelijke I-526-formulier hebben ingediend, is ook gestegen van slechts 53% in 2005 tot 83% in het eerste kwartaal van 2012. Vereisten: de belegger en de investeerders van de belegger hoeven geen Engels te spreken of werkervaring of opleiding te hebben. Studenten die 18 jaar of ouder zijn, hebben bijvoorbeeld met succes een aanvraag ingediend voor EB-5-visa. De belegger en de afhankelijke beleggers kunnen overal in de VS wonen of werken en de belegger hoeft niet actief betrokken te zijn bij het dagelijkse beheer van de investering. Veel EB-5-beleggers hebben een puur zakelijke relatie met hun investering.

De USCIS-voorschriften vereisen echter dat de belegger dient aan te tonen dat het door de belegger gebruikte investeringsgeld op een wettige manier is verkregen. Aanvaardbare bronnen voor het verwerven van het geld zijn onder meer het hebben van een baan of het runnen van een bedrijf, het ontvangen van geld door middel van een erfenis of een geschenk, op voorwaarde dat deze volledig zijn gedocumenteerd. Het is zelfs mogelijk om het geld te lenen op voorwaarde dat dit correct is gedocumenteerd en de belegger aansprakelijk is voor terugbetaling.

Van beleggers wordt verwacht dat zij hun financiële situatie van de afgelopen vijf jaar hebbenonthullen, inclusief de omstandigheden van degenen die hen het geld hebben gegeven, zoals een familielid dat een erfenis, geschenk of lening heeft verstrekt of indien een betaling of lening van hun werkgever is ontvangen, de financiële omstandigheden van het bedrijf gedurende vijf jaar. In de praktijk tonen de meeste succesvolle aanvragers de financiële geschiedenis tot 10 of zelfs 20 jaar terug. De belegging waarin de belegger belegt, moet financieel levensvatbaar zijn. USCIS zal in de praktijk een bedrijfsplan vereisen dat een plan toont dat moet leiden tot succes voor het bedrijf en de tewerkstelling van het vereiste aantal Amerikaanse werknemers.

USCIS heeft speciale aandacht besteed aan de manier waarop het bedrijf de gebouwen en apparatuur verkrijgt die het nodig heeft en aan de benodigde financiering daarvan. USCIS verwacht dat de gedocumenteerde financiering inclusief bijvoorbeeld verbintenisbrieven van financiële instellingen wordt gezien als schuldfinanciering dat vereist is bovenop de investeringen die de EB-5 Visa Investors doen. De investering moet voltijdbanen creëren,deze dienen over het algemeen alte bestaan ​​op het moment dat de belegger de I-829 indient.

SMA Law Firm heeft meer dan een decennium ervaring in het bijstaan ​van visumaanvragen op basis van investeringen, waaronder EB-5-petities.SMA Law Firm helpt ondernemers en projectontwikkelaars bij het structureren van hun projecten om te voldoen aan alle EB-5-vereisten. Onze ervaring omvat projecten die in aanmerking komen om investeerders binnen te halen via regionale centra of via directe investeringen, evenals andere categorieën voor investeringsvisa op basis van investeringen, waaronder E-1, E-2 en L-1-visa.

Neem vandaag nog contact met ons op!

Ik werd geholpen door SMA tijdens het aanvragen van een E2-visum. SMA was heel behulpzaam tijdens het hele proces. In het begin hielpen ze me met kostbare tips over het businessplan en ze gaven me altijd een goed gevoel toen we verder gingen met mijn zaak. We kregen een moeilijke tijd in het interview op de ambassade in Rome door een persoon die leek alsof ze vastbesloten was alle petities te weigeren en we werden verzocht om aanvullende rapporten te maken waarin mijn activiteiten werden vastgelegd. SMA nam de controle over en in minder dan een week werden we opgeroepen voor een tweede interview en kregen we ons visum. Ik kan zeker zeggen dat ze weten wat ze doen en de immigratiewet binnenstebuiten kennen. Ik raad SMA aan aan iedereen die op zoek is naar de beste immigratieadvocaten op de markt.

Rocco Alberto Baldassarre

Ik raad Steve Maggi en SMA Law Firm ten zeerste aan. Steve heeft me geholpen om mijn E-2 Visa te verkrijgen onder tijdsdruk en gecompliceerde omstandigheden. Zijn begeleiding, ondersteuning en ervaring waren van het grootste belang om in relatief korte tijd positieve resultaten te behalen. Steve is niet alleen een geweldige en goed geïnformeerde Law-professional, maar ook een geweldige persoon die echt om zijn klanten geeft.

Ruben Ayala

Ik heb niets dan lofbetuigingen voor Steve Maggi en zijn team bij SMA Law Firm. Steve heeft me geholpen met het bedenken en uitvoeren van een soepele overgang van de ene werkgever naar de andere. Het team hielp bij het voorbereiden van documentatie voor mijn E3-visumafspraak bij een Amerikaans consulaat in Australië. Al mijn telefoon- en e-mailvragen werden snel en uitgebreid beantwoord. Ik beveel Steve en de bemanning van het advocatenkantoor SMA van harte aan, ze hebben me gerust laten weten dat ik in goede handen was.

Conrad Benham

Ik heb net mijn E2-beleggersvisum ontvangen. Steve hielp me door het hele proces heen, van investeren tot opstarten, om ervoor te zorgen dat alles correct werd gedaan. Hij is zeer professioneel en zorgt voor mensen. Hij is iemand die je 100% kunt vertrouwen en ik raad hem ten zeerste aan als immigratie-advocaat. Dankbaar dat er zulke mensen zijn.

Lars Ivar Kristianslund

Steve Maggi en zijn team bij SMA Law firm zijn zeer deskundig en professioneel. ons werd door andere advocaten verteld dat dit een langdurig en tijdrovend proces was, maar we moesten een zeer korte, strakke deadline toepassen, zodat we een betere oplossing nodig hadden dan wat ze aanboden. We werden doorverwezen naar Steve als zijnde groot in het bedenken van creatieve en effectieve oplossingen, dus huurden we hem in. Dankzij zijn begeleiding en hard werk, toewijding en professionaliteit konden we binnen een paar korte weken een compleet pakket indienen en onze korte deadline halen, en we slaagden erin om onze E-2 status goedgekeurd te krijgen in een recordbrekende dag ! Nu kunnen we ons bedrijf runnen en in de VS leven dankzij SMA!

Emad Aziz